’3 vragen aan’ Huib Klaassens, Avnet

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Huib Klaassens is Country Manager Benelux bij Avnet Technology Solutions. Deze partij is sinds juli 2011 distributiepartner van EMC.  Hans Timmerman legde hem deze week drie brandende vragen voor.

Avnet is EMC-partner omdat…?
Avnet Technology Solutions richt zich als Value Added Distributor op het maximaliseren van kansen die IT biedt voor zowel resellers als leveranciers. Hierbij worden oplossingen geboden voor specifieke verticale markten en met gerichte technologie (virtualisatie, storage, networking en security) ingespeeld op de behoeften die bepaalde segmenten hebben. EMC is voor wat betreft deze oplossingen een vooruitstrevende leverancier. Avnet Technology Solutions is EMC-partner omdat we grote overeenkomsten hebben betreffende technologie en benadering. We spreken in die zin dezelfde taal en kunnen elkaar helpen maximale prestaties te realiseren.

Waar liggen momenteel de grootste kansen voor partners?
Grote kansen voor partners zijn nog steeds aanwezig op het gebied van virtualisatie, storage, networking en security, oftewel infrastructurele oplossingen. Deze oplossingen beginnen we steeds vaker private cloud oplossingen te noemen. Partners hebben hier een uitermate belangrijke rol in het adviseren en begeleiden van onze gezamenlijke klanten.  Partners die vervolgens deze rol kunnen uitbreiden met gecombineerde oplossingen op basis van private en public cloud-oplossingen, hebben volgens mij de grootste kans voor de komende jaren te pakken.

Zijn er over 10 jaar nog bedrijven die geen gebruikmaken van de cloud?
10 jaar is voor IT-begrippen wel erg ver weg, maar ik denk dat over 10 jaar ieder bedrijf gebruik maakt van de cloud. Dit betekent overigens niet dat alles vanuit de cloud wordt ingevuld. Volgens mij zullen er zelfs over 10 jaar heel veel bedrijven zijn die bepaalde functionaliteiten vanuit de cloud invullen, maar andere functionaliteiten juist intern georganiseerd hebben. De integratie van de verschillende functionaliteiten op basis van interne IT-infrastructuur en cloud-diensten is daarbij enorm belangrijk. En daar komen onder meer aspecten als veiligheid, SLA’s en flexibiliteit (exit- en/of migratie strategieën) bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om bepaalde functionaliteiten te migreren van interne infrastructuur naar de cloud (of andersom), of van de ene cloud provider naar de andere cloud provider. Kortom, ieder bedrijf maakt in meer of mindere mate gebruik van de cloud, maar de meeste bedrijven zullen tegen die tijd een hybride cloud-oplossing gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.