‘3 vragen aan’: Lady Backup

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Lady Backup is een Amerikaanse gestationeerd in het Verenigd Koninkrijk. In haar rol binnen EMC maakt ze zich hard voor de bewustwording in Europa voor transformatie van back-up-omgevingen.

We legden haar 3 vragen voor, maar niet voordat ze ons meer had verteld over haar missie: “Het is mijn doel om alle IT-managers met een back-up infrastructuur uit de tijd van Madonna’s hit ‘Like a virgin’, na te laten denken over herontwerp van back-up. 1984 was een geweldig jaar voor muziek  met ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen en ‘Purple Rain’ door Prince, maar het is geen vintage jaar voor backup-technologie. Het is tijd voor een backup makeover. Net zoals de revolutie van cassette naar CD naar MP-4 ervoor heeft gezorgd dat muziek beter ging klinken, zo zal diskgebaseerde back-up het back-up proces beter maken. Voeg nog deduplicatie toe en je kunt de draaitafel voorgoed inruilen voor een iPod“, aldus Lady Backup.

1. Wordt het meeste dataverlies veroorzaakt door slechte back-up?
Hiervoor wil ik ingaan op lokale resultaten uit een onderzoek waarbij werd gekeken naar trends op het gebied van downtime en dataverlies en de reden waarom uitval voorkomt. 56 procent van de organisaties in de Benelux heeft het laatste jaar te maken gehad met dataverlies of downtime. Top 3 redenen hiervoor zijn:
1. falen van de hardware
2. stroomuitval
3. falen van software
Gemiddeld gaat er 547 GB data verloren. Gemiddelde downtime was 2 dagen. De meeste organisaties in de Benelux blijven vertrouwen op back-up tapes en zijn minder dan gemiddeld geneigd om deduplicatie toe te passen in het back-up proces. Driekwart van de IT-managers in de Benelux hebben er weinig vertrouwen in dat data na een ramp kan worden teruggehaald.  Deze resultaten laten zien dat bedrijven proactiever moeten nadenken over een back-up infrastructuur  die zowel operationele recovery voor kleine zaken als disaster recovery voor grote problemen biedt. We zien dat veel organisaties nog steeds vertrouwen op gedateerde technologie waardoor recovery een langzaam en pijnlijk proces wordt.

2. Is back-up ingewikkelder geworden door Big Data? Maakt dit verschil?
We zien dat meer klanten kijken naar alternatieven voor tape-gebaseerde oplossingen voor back-up van Big Data-omgevingen. Nu bieden we ondersteuning voor zowel Teradata als Greenplum. Big Data is eigenlijk gewoon een nieuwe omgeving die we moeten meenemen in de gehele scope van back-up en recovery.  Neem hierbij ook de andere overwegingen die gemaakt moeten worden:  gevirtualiseerde en fysieke servers, open systemen en mainframes, centrale datacenters en gedistribueerde omgevingen, laptops of desktops. Iedere omgeving heeft zijn eigen karakteristieken. Maar de back-up omgeving kan geconsolideerd worden met speciaal gebouwde back-up apparatuur. De flexibiliteit om verschillende infrastructuren en gebruikerscases te ondersteunen is de reden waarom we steeds meer zien dat organisaties specifieke back-up oplossingen aanschaffen. (Lees hier meer over de trend voor ‘purpose built’ back up appliances.

3. Wat is het belangrijkste voordeel van de vernieuwde EMC NetWorker Unified Backup & Recovery Software en voor wie is dit nuttig?
NetWorker heeft een lange geschiedenis in de back-up en recovery-markt en is belangrijk in onze back-up strategie. In de 20 jaar dat het bestaat, hebben we meer dan 23.000 gebruikers wereldwijd. In Europa hebben we klanten die met NetWorker overal een backup van maken, van enkele terabytes tot petabytes per dag. Grote bedrijven in alle branches gebruiken NetWorker als backup-applicatie. Ook bieden we NetWorker voor middelgrote bedrijven. Het nieuwe NetWorker 8.0 is een sleutelingrediënt in de transformatie van back-up met nieuwe mogelijkheden als:
–  Een nieuwe architectuur die 3 keer zoveel schaalbaarheid biedt
– Een ‘client direct’ mogelijkheid waardoor de NetWorkers client direct back-up biedt vanaf de applicatie client naar de disk, waarmee de prestaties tot 50 procent kan worden verbeterd.
– Betere integratie met Data Domain voor snellere back-ups en verlaagde recovery-tijden. Hiermee wordt meer efficiency behaald in het back-up proces.
– Nieuwe ‘multi-tenancy’ optie waardoor back-up wordt geleverd als een service in plaats van door de interne IT-organisatie en/of service providers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.