5 strategieën voor een veilige, mobile enterprise

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:


Met de toenemende aanwezigheid van mobiele apparaten en applicaties hebben organisaties legio kansen om meerwaarde te creëren. De risico’s die hiermee gepaard gaan zijn echter evenzo groot. Ik schreef al eerder een blog over het nieuwe rapport van de Security for Business Innovation Council (SBIC) waarin wordt ingegaan op hoe bedrijven moeten omgaan met de toenemende risico’s van mobiele bedreigingen.

Voor iedereen die niet alleen mobiele risico’s wil verminderen, maar ook mobiele programma’s wil opzetten die helpen maximaal te profiteren van de voordelen van de mobile enterprise, zijn er vijf actiepunten/ strategieën geformuleerd. Hiermee kunnen effectieve en flexibele mobiele programma’s worden ontwikkeld. Een uitdaging die ik u adviseer aan te grijpen, want bedrijven die op een veilige gebruik weten te maken van de mogelijkheden van de mobile enterprise, kunnen op de lange termijn op alle gebieden de vruchten plukken van hun werk!

– Stel mobile governance in – Organisaties moeten teams uit verschillende disciplines betrekken om basisregels op te stellen. Ieder mobiel project moet starten met het opstellen van bedrijfsdoelen inclusief de verwachting voor kostenbesparingen of extra omzet. Daarbij moet het risiconiveau dat bedrijven hierbij willen accepteren vastgesteld worden.

– Maak een actieplan voor de korte termijn – Mobiele beveiligingstechnologieën ontwikkelen zich snel wat het lastig maakt voor bedrijven om security-investeringen voor de lange termijn te doen. In het rapport geeft de adviesraad de belangrijkste stappen die in de volgende 12-18 maanden moeten worden gezet.

– Bouw aan kennis over de beveiliging van mobiele apps – Het vergaren van kennis over de ontwikkeling van mobiele apps is essentieel om de veiligheid van bedrijfsinformatie te borgen. Toch hebben veel teams die zich bezig houden met informatiebeveiliging niet de juiste expertise. Het gaat hierbij immers niet alleen over beveiliging, maar ook om de functionaliteit en architectuur van de app.

– Integreer mobility in een lange termijn visie – Veel trends hebben invloed op risicoplanning op de lange termijn. Organisaties moeten hun benadering vernieuwen zodat security ook rekening houdt met flexibele authenticatie, netwerksegmentatie, datagebaseerde beveiligingsbeheer en cloud- gebaseerde ingangen.

– Zorg voor up to date kennis en bewustzijn – Security teams moeten continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het mobiele ecosysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.