Een leven lang data genereren

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Als mens komt steeds meer digitale informatie beschikbaar over ons eigen lichaam. Zelfs al voor de geboorte worden de eerste scans en echo’s gemaakt die een beeld geven hoe de foetus en later de baby, zich ontwikkelt in de baarmoeder. Bij de geboorte heeft een baby tegenwoordig vaak al een heel digitaal dossier opgebouwd.

Die eerste dag in het leven wordt tegenwoordig een hoeveelheid data gecreëerd die tot 70 maal de hoeveelheid data is die het Amerikaanse Library of Congres bevat. Ook zijn kindjes, ongeboren, al dikwijls online te vinden in de vorm van een echo.

Tijdens de eerste twee levensjaren is gemiddeld 92 procent van de mensen al online ergens op het internet te vinden. Daarna blijft de hoeveelheid data die over ons bekend is groeien, een leven lang. Een enorme chronologische cloud-database met digitale informatie van geboorte tot dood.

De vraag die overblijft is: tot hoe lang na de dood? Of is het voor eeuwig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.