‘Drie vragen aan’: Tim Page, Executive Vice President Global Sales bij VCE

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

 

Tim Page is Executive Vice President Global Sales bij VCE. Hij was onlangs in Nederland om te spreken over servervirtualisatie tijdens een event in Amsterdam. Wij stelden hem drie vragen over servervirtualisatie en de stand van zaken in datacenterland.

VCE is eigendom van vier grote, vooraanstaande leveranciers. Een dergelijke constructie zie je niet vaak. Hoe profiteren klanten hiervan?
Onze klanten profiteren op grote schaal van virtualisatie omdat het hun kosten omlaag brengt en omdat ze dankzij virtualisatie juist effectief en flexibel kunnen opereren. Cisco, EMC, VMware en Intel zijn alle vier vooraanstaand als het gaat om technologie en zij werken ook al jaren samen aan krachtige oplossingen. VCE werkt vervolgens met hen allemaal bij het integreren van technologieën tot converged infrastructure-producten die wij Vblock Systems noemen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat onze klanten profiteren van de beste automatisering en efficiency, geoptimaliseerd voor VMware-virtualisaties.

‘Best-of-Breed’ of ‘Vendor Lock-in’?
Klanten willen natuurlijk zoveel mogelijk rendement halen uit hun IT-investeringen en ze willen vrijheid en flexibiliteit om workloads in de toekomst te kunnen migreren. Wij vinden beide belangrijk. Allereerst bieden we ‘best of breed-technologie’ die hen in staat stelt applicaties snel in te zetten, met hoge beschikbaarheid. Vervolgens maken wij het, via onze beheer-API’s, voor onze klanten eenvoudig workloads van en naar Vblock Systems te migreren met behulp van VMware beheersoftware of welke toolset de klant ook in gebruik heeft. Veel klanten zijn in het verleden ‘gelockt’ bij meerdere leveranciers, dat is niet wenselijke en wij bieden hen een oplossing met veel hogere waarde. Klanten kunnen daarom focussen op hun core business in plaats van zich bezig houden met het aansturen van leveranciers en voorkomen dat ze ‘locked in’ geraken.

Servervirtualisatie wordt wereldwijd veel toegepast in datacenters. Welke verschillen ziet u in adoptie in de verschillende regio’s?
Wij zien een grote vraag naar onze oplossingen in alle regio’s over de hele wereld. Opmerkelijk is dat de EMEA-regio de Verenigde Staten inmiddels heeft ingehaald als het gaat om grootschalige inzet bij grote organisaties. En de kleinere organisaties volgen hen in rap tempo. In de APAC-regio verschilt de adoptie erg sterk per land, maar vooral in de grotere landen is de vraag naar onze oplossingen en servervirtualisatie in het algemeen, sterk groeiende. Een van de sterkst groeiende bedrijfstakken in alle regio’s is die van de grote service providers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.