3 vragen aan de nieuwe country manager van EMC: Coen Bos

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

EMC Nederland heeft per 1 februari 2013 een nieuwe country manager voor de Nederlandse markt aangesteld: Coen Bos. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van EMC in Nederland en hij volgt hiermee Hans Middelburg op. We stelden hem drie vragen over zijn aanstelling en plannen voor het komende jaar.

1. Wat zijn uw plannen voor EMC Nederland?
“EMC heeft zich goed gepositioneerd als marktleider om klanten te helpen de huidige economische uitdagingen aan te pakken. Dit komt omdat de focus niet op één onderdeel ligt, zoals storage, maar op informatiemanagement in totaliteit. We bieden een breed productportfolio waardoor we klanten optimaal kunnen bedienen. Ik ga hiermee aan de slag voor de Nederlandse markt en inspelen op de veranderende uitdagingen waarmee onze klanten dagelijks worden geconfronteerd. Een CIO is niet meer een Chief Information Officer maar een Chief Innovation Officer. De persoon in kwestie moet continu met nieuwe plannen en ideeën komen om geld te besparen en de investering duidelijk kunnen verantwoorden. Wij gaan de CIO hierbij helpen en maken hierdoor als Nederlandse organisatie ook een transitie door. We willen nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden.”

2. Welke kansen ziet u voor EMC?
“Het is belangrijk dat we ons focussen op datgene waar we goed in zijn. Enerzijds is dat cloud-technologie. Huidige ontwikkelingen in cloud computing zorgen ervoor dat er steeds meer oplossingen op het gebied van het datacenter op de markt komen. Het datacenter van morgen is gebaseerd op een converged infrastructure en daar ligt een groeimarkt voor EMC. Bovendien deel ik de visie dat het Software Defined Datacenter bedrijven helpt bij hun transitie richting de cloud. Zo introduceerden we vorige week op EMC World het ViPR-platform, een software defined storage-platform waarmee het mogelijk is zowel de storage-infrastructuur als de data binnen dezelfde infrastructuur te beheren. Als je het datacenter op een andere manier gaat inrichten om cloud-technologie te ondersteunen, dan is datacenter management software essentieel.”

Een tweede kans voor EMC is Big Data. EMC heeft alles in huis om onderscheid te maken met Big Data: oplossingen van dataopslag en -beheer tot data-analyse en -beveiliging. Daarnaast gaat EMC hoge ogen gooien met Pivotal, een initiatief dat recent is aangekondigd. EMC en VMware brengen hiervoor bestaande technologie, mensen en programma’s van beide partijen, gericht op Big Data en cloud computing, onder in één virtuele organisatie. Dit is een project dat nog nergens anders bestaat.”

3.  Wat ziet u als uw grootste (persoonlijke) uitdaging?
De IT-industrie is heel snel aan het veranderen, net zoals de vraag en uitdagingen van onze klanten. IT moet geen kostenpost meer zijn, maar moet waarde leveren voor de business. Momenteel wordt 70 procent van het totale IT-budget uitgegeven aan bestaande infrastructuren en systemen. Slechts 30 procent blijft over voor innovatie. Het is mijn uitdaging om deze grens te verleggen, zodat er meer ruimte is voor innovatie en dus groei. Dit vraagt echter om een nieuwe klantbenadering waarbij de focus moet liggen op de toegevoegde waarde van EMC-technologie en het vergroten van de Total Customer Experience. Dit heeft een behoorlijke impact op de interne organisatie en ik begeleid dit proces. We zijn hiermee al aardig op weg en ik zie het met veel vertrouwen tegemoet. EMC heeft een geweldige positie verworven in de Nederlandse markt en ik ben ervan overtuigd dat we met het Nederlandse team, onze klanten en partners verder kunnen groeien in 2013 en de jaren daarna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.