Drie vragen aan: Vic Bhagat, Executive Vice President, Enterprise Business Solutions en Chief Information Officer EMC

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC

Vic Bhagat is Executive Vice President, Enterprise Business Solutions en Chief Information Officer bij EMC en houdt zich derhalve dagelijks bezig met de IT-organisatie van het bedrijf. Datacentered stelde hem drie vragen over wat o.a. ‘Transformatie’ betekent voor zijn werk bij EMC.

Welke rol heeft transformatie binnen uw rol bij EMC?
EMC is al bijna tien jaar bezig zijn eigen IT-organisatie te vernieuwen en verstevigen met virtualisatie en cloud computing om zo efficiënt mee te kunnen groeien als bedrijf.

Het is daarbij belangrijk verder te kijken dan alleen naar het beschikbaar stellen van een infrastructuur en beschikbaarheid. Gebruikers zijn inmiddels gewend om op hun wenken bediend te worden met ‘elastische diensten’ van allerlei cloud- en SaaS-leveranciers. In dat competitieve landschap zijn wij actief. We moeten dus ook intern zorgen voor een bekende, eenvoudige en werkbare gebruikservaring.

Onze rol als IT-professional is veranderd, we zijn een interne service-leverancier geworden. We hebben nog steeds technische kennis nodig, maar moeten tevens weten hoe verschillende informatietechnieken de business kunnen ondersteunen opdat we samen onze gestelde doelen kunnen behalen, efficiënt, flexibel en winstgevend.

Welke grote transformatie zal EMC de komende vijf jaar doormaken volgens u?
Het is voor het eerst in mijn carrière dat zo veel nieuwe technologieën en trends ineens bij elkaar komen – cloud,  big data, analytics, security, mobile, digital en social.

De uitdaging voor ons als IT-professionals is niet OF we deze technieken omarmen. De uitdaging is te bepalen waar we beginnen, wat de prioriteit is. Hoe kunnen we ze inzetten om processen te verbeteren, producten sneller op de markt te krijgen, rekeningen sneller de deur uit te krijgen en nieuwe markten te ontdekken om te kunnen groeien?

We zijn bij EMC jaren geleden al begonnen met de cloud, big data en analytics, maar elke dag investeren we meer tijd en resources in mobile, digital en social omdat we veilige, moderne IT-diensten moeten bieden die EMC helpt productiever te kunnen werken.

We horen de term ‘Internet of Things’ regelmatig de laatste tijd. Is dit de volgende trend na cloud en Big Data?
Het is niet ‘de volgende trend’ . . . het bestaat en gebeurt al! Neem bijvoorbeeld het feit dat we eigenlijk nog maar relatief kort geleden zijn begonnen met het delven in het enorme potentieel van Big Data. De IT- en security-organisaties van EMC plukken hier nu al de vruchten van doordat we issues in onze command en critical response centers kunnen voorspellen en daar pro-actief op kunnen inspelen.

We staan eigenlijk nog maar aan het begin want er is zo veel meer dat we kunnen doen om de verschillende business units en gebruikers te motiveren gebruik te maken van voorspellende analyses waarvan EMC als bedrijf zeker van zal groeien.

Video: Interview Vic Bhagat, EMC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.