Ons afweersysteem in de digitale eeuw

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

In de middeleeuwen was onze verdediging gebaseerd op het bouwen van dikke muren, slotgrachten en stevige ophaalbruggen. Bij vermeend gevaar konden we ons van de buitenwereld afsluiten en veilig binnen die verdedigingslinie verder leven. Onze IT-verdediging is lange tijd ook zo geweest. We bouwden dikke firewalls en antivirus- en inbraakdetectie-oplossingen rond het eigen, veilige datacenter. Binnen was het veilig toeven, daarbuiten was de veiligheid niet gegarandeerd. Dat was een soort wildwest internet omgeving.

Maar nu willen we onze informatie steeds vaker buiten die muren creëren, gebruiken en toepassen. Maar wat moeten we dan met de vele bedreigingen die daar zijn? Sommige niet ernstig, maar anderen soms levensbedreigend. Meer en meer onderkennen we dat onze verdediging ‘buiten’ die oude stadsmuren volstrekt onvoldoende is.  We leven in een informatiewereld die wordt geteisterd door vele virussen, malware en hackers die het hebben gemunt op onze informatie en privacy of onze bedr […]
Lees meer »

Openheid van zaken

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Iedereen die regelmatig deze blogs leest, weet dat mijn credo is: data is een waardevol bezit. Zonder data en daaruit afgeleide informatie, kennis, wijsheid en intelligentie kan een organisatie niet functioneren. Data is enerzijds de brandstof van elke organisatie, anderzijds is het de kostbare kroonjuweel die de organisatie zijn waarde geeft. Daarom is het verschrikkelijk belangrijk dat wij veilig en secuur met onze data omgaan. Data moet ook vloeibaar zijn. Het moet makkelijk op elke plaats toegankelijk zijn en open voor iedereen die hiervoor in aanmerking komt.

De meeste storageplatformen voldoen echter niet echt aan die wens van openheid. Het zijn technische systemen, diep in een datacenter, met vele soorten opslag-standaarden en dataformaten. Ingebed in gesloten storage-netwerken. Niet echt gereed voor de open informatiewereld van morgen.

We weten dat virtualisatie van servers, en het slim en makkelijk kunnen beheren […]
Lees meer »

3 vragen aan de nieuwe country manager van EMC: Coen Bos

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

EMC Nederland heeft per 1 februari 2013 een nieuwe country manager voor de Nederlandse markt aangesteld: Coen Bos. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van EMC in Nederland en hij volgt hiermee Hans Middelburg op. We stelden hem drie vragen over zijn aanstelling en plannen voor het komende jaar.

1. Wat zijn uw plannen voor EMC Nederland?
“EMC heeft zich goed gepositioneerd als marktleider om klanten te helpen de huidige economische uitdagingen aan te pakken. Dit komt omdat de focus niet op één onderdeel ligt, zoals storage, maar op informatiemanagement in totaliteit. We bieden een breed productportfolio waardoor we klanten optimaal kunnen bedienen. Ik ga hiermee aan de slag voor de Nederlandse markt en inspelen op de veranderende uitdagingen waarmee onze klanten dagelijks worden geconfronte […]
Lees meer »

EMC World in een notendop:

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

‘De wereld van IT, alles is in beweging’

Afgelopen week was ik bij onze jaarlijkse klantenbijeenkomst: EMC World. Wederom georganiseerd in Las Vegas, omdat er wereldwijd weinig locaties zijn die 15.000 bezoekers op een georganiseerde én gezellige wijze kunnen herbergen. Dit jaar stond duidelijk in het teken van Transformatie. Want wat is er op dit moment nou niet in beweging in de wereld van data en informatie? We zien onze servers langzaam verdwijnen naar de cloud, onze data groeit in razend tempo en neemt gigantische (Big Data) proporties aan.  Tenslotte willen we IT benutten met een veilig gevoel. Kortom,  de behoefte aan meer trust en security neemt elke dag toe.

Er zijn twee gelijktijdige integraties gaande. Allereerst groeien de vroeger strikt gescheiden marktgebieden langzaam naar elkaar toe: de Enterprise-markt, de consumentenmarkt en de telecom […]
Lees meer »

Vaarwel klassiek datacenter!

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Vijftig jaar geleden ontstonden de eerste datacenters. Schone, koele gebouwen waar computers rustig stonden te zoemen. De machines waren omringd met allerhande ondersteunende apparatuur zoals bedieningsterminals, data-invoer apparatuur voor ponskaarten, data-opslag op snel ronddraaiende taperecorders en allerhande printers. En er was personeel in witte jassen dat de futuristisch uitziende machines moest bedienen. Later werden de computersystemen gestandaardiseerd, ze pasten in standaard 19 inch rekken, de bekabeling werd professioneler verwerkt in dubbele vloeren en er ontstonden straten met rekken vol met servers, netwerkswitches en opslagtechniek. De witte jassen waren allang verdwenen maar nog steeds waren vele personen dagelijks bezig met de IT-operatie in het datacenter.

Met de komst van virtualisatie kon de volgende slag worden geslagen in de standaardisatie van het datacenter. Steeds meer onderdelen worden wérkelijk standaardonderdelen. Server-blades, netwerk-switches, de harde […]
Lees meer »