3 vragen aan Coen Bos over de resultaten van de Nederlandse markt

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

EMC heeft in het tweede kwartaal van 2014 goede resultaten geboekt. Met alweer het vijfde kwartaal op rij waarin EMC financiële groei laat zien, lijkt het EMC voor de wind te gaan. We stelden Coen Bos drie vragen over de groei in Nederland en zijn verwachtingen voor de tweede helft van het jaar.

De omzet van EMC groeide wereldwijd met 5 procent naar 5,9 miljard dollar. Hoe is het kwartaal in Nederland verlopen?
“Nederland heeft een goed kwartaal gedraaid. We maken wederom een groei door in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. En dat is bijzonder, want de markt van externe storage krimpt nog steeds. EMC is in staat, in deze periode, met nieuwe productinnovaties in te spelen op de toenemende wens naar efficiënte opslag en beheer van bedrijfsdata.

De verkoop van VNX-storage-oplossingen en all-flash-technologie hebben gezonde groei laten zien. Daarnaast heeft de focus op het Software-Defined Datacenter gezorgd voor een toename van klanten dat software-oplossingen en diensten voor dit platform afneemt.”

Wat wordt de focus voor het tweede halfjaar?  
“De focus is in grote lijnen hetzelfde als de eerste helft van 2014. Naast de markt voor storage, richten we ons op alle oplossingen en diensten voor het Software-Defined Datacenter aangezien steeds meer bedrijven hiermee te maken krijgen. De dagen dat IT nodig was om een infrastructuur voor de business te onderhouden, zijn voorbij. IT houdt zich voortaan bezig met waar de business zich ook mee bezighoudt. Hierdoor zal elk bedrijf de verschuiving naar software doormaken. Vanuit EMC helpen en begeleiden we bedrijven met en in deze transitie. We gaan dit kwartaal wel meer investeren in mensen die specialistische kennis hebben van het Software Defined Datacenter.”

Zijn er verder nog speerpunten?
“We zetten de tweede helft van het jaar ook in op all-flash technologie en de hybride cloud. De vraag naar flash-technologie neemt fors toe. En dat is ook niet vreemd, want de technologie is bedoeld om het samenspel van de enorme hoeveelheid data dat is opgeslagen en de snelle verwerking van gegevens optimaal te laten verlopen. In tijden van explosieve datagroei eigenlijk geen overbodige luxe. Volgens IDC groeit deze markt in rap tempo naar 1,2 miljard dollar omzet in 2015, simpelweg omdat de huidige architectuur de nieuwe uitdagingen, onder ander het snel verwerken van gegevens, niet meer aankan.

Daarnaast blijft de hybride cloud een belangrijk speerpunt voor EMC. Hybride clouds zijn populair omdat ze bedrijven in staat stellen applicaties eenvoudig en kosteneffectief zowel binnen als buiten het datacenter te draaien. Ze verlagen tevens de risico’s op het gebied van controle en beveiliging die komen kijken bij een public cloud. We hebben onlangs in Londen weer een aantal nieuwe innovaties aangekondigd die bedrijven moeten helpen met de overstap naar een hybride cloud.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.