3,2 Miljard euro verdampt jaarlijks in Nederland ten gevolge van ‘data loss’ en ‘unplanned down time’

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

71% van de bedrijven is niet 100% zeker of data volledig te herstellen is na een verstoring. Dat is opvallend veel. Stel je voor dat je dit vergelijkt met de brandverzekering op je koophuis.  Je betaalt jarenlang je premie , terwijl je niet zeker weet of de verzekering wel gaat uitkeren als je huis afbrandt. Dat zou niemand accepteren.

Dat bedrijven er niet zeker van zijn of ze data kunnen herstellen, blijkt ook uit het feit dat bedrijven aangeven jaarlijks gemiddeld 2,3 TB aan data te verliezen. Dat zijn ongeveer 24 miljoen e-mails! De gemiddelde e-mailgebruiker zou dit niet accepteren, als hij vooraf weet dat een dergelijk risico bestaat.

Tegenwoordig bevindt e-mail zich steeds vaker in de cloud. Denk hierbij aan Google Gmail of Microsoft Office 365. De beveiligingsserviceniveaus van dit soort toepassingen zijn vaak onduidelijk of in ieder geval heb je hierover niet zelf de controle. Kan je bijvoorbeeld een enkel mailtje of een los document terughalen wanneer dat nodig is? Met andere woorden: het wordt steeds belangrijker om een goed dataprotectieplan te hebben en uit te breiden met een plan voor data ‘Born-in-the-Cloud’.

Uit onderzoek van EMC blijkt dat de meeste bedrijven van mening zijn dat ze achterlopen met hun dataprotectie-infrastructuur, terwijl de meeste bedrijven ervan overtuigd zijn dat een dataprotectieplan van levensbelang is. Als je het voorbeeld van de brandverzekering er weer bij haalt: over het algemeen zijn verzekerden door duidelijke voorwaarden er vooraf zeker van dat na een brand wordt uitgekeerd, en daarom heeft bijna iedereen een goede brandverzekering.

Dataprotectie is van strategisch belang, maar wordt vaak gezien als ‘overhead’. Zonder een degelijke dataprotectiestrategie lopen bedrijven meer en meer risico, omdat de afhankelijkheid van data in onze samenleving  steeds groter wordt.

EMC heeft een wereldwijd onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de status van dataprotectie. Het onderzoek – Global data protection index – vond plaats onder 3300 bedrijven in 23 landen van 250 medewerkers of groter waarbij IT-beslissers werden geïnterviewd.

Het onderzoek is gericht op de thema’s :

  • Uitgaven aan dataprotectie
  • De ervaringen met dataverlies, ongeplande down time zowel on-premise als off-premise
  • De mate van voorbereiding op nieuwe megatrends in IT zoals Mobile, Cloud en Big Data
  • Dataprotectieplanning (Disaster Recovery, Business Continuity)

Een aantal voorbeelden van vragen die gesteld zijn:
– Wat is de impact van het verlies van data op u bedrijf?
– Hoe bent u voorbereid op de nieuwe uitdagingen in data protectie?
– Wat is de impact van een goede dataprotectiestrategie op het voorkomen van dataverlies en ongeplande down time.

De belangrijkste bevindingen
62% zegt te worstelen met het beschermen van data als het gaat om (hybride )cloud, big data en mobile. De ondervraagden zijn er van overtuigd dat je deze uitdaging met geavanceerde dataprotectie-tools kan oplossen. En nogmaals 71% van de bedrijven is niet 100% zeker of ze hun data kunnen herstellen.

Conclusie
Dataverlies en down time zijn erg kostbaar en het minimaliseren van de impact op de bedrijfsvoering is letterlijk van levensbelang. De meeste bedrijven denken dat ze dat beter kunnen regelen dan ze nu doen. Nieuwe trends in IT en de alsmaar groeiende hoeveelheid data vereisen een goede en strategische aanpak.

Bekijk hier het volledige onderzoek en stel uzelf de vraag: waar staat uw bedrijf op basis van dit onderzoek? Investeert u nog steeds op juiste manier in uw dataprotectie-infrastructuur? Is de huidige dataprotectie-infrastructuur wel klaar voor de nieuwe megatrends in IT zoals Cloud, Big Data en Mobile?

Deze blogpost is geschreven door gastblogger Michael Fokke, Systems Engineering Manager, Data Protection & Availability Division, Europe West, EMC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.