Cloud Management Platform

Cloud Management Platform, de basis voor multicloud beheer

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

De ene cloud is de andere niet. Clouds zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Dat geldt niet alleen voor de naamgeving, maar juist ook voor de onderliggende architectuur en – iets wat niet altijd wordt meegenomen in de keuze voor een cloud-oplossing – het verdienmodel. Dat is precies de reden waarom een bepaalde workload of applicatie beter draait in een specifieke cloud-omgeving. Precies hierom komt het ook regelmatig voor dat een organisatie meerdere soorten cloud in gebruik heeft. Er is dus vraag naar een Cloud Management Platform.

Op de Data & Cloud Expo verzorgt Erik Zandboer (Advisory Cloud Platform Specialist bij Dell EMC) een sessie over Mulitcloud.
nvme fabrics
De silo’s zijn terug van weggeweest
Het is nog niet zo heel lang geleden dat de afdelingen die verantwoordelijk waren voor storage, network en compute opereerden als silo’s binnen een organisatie. Het cloud-model leek de holy grail te bieden om deze onwenselijke situatie op te lossen. Eén platform waarbij compute, network en storage op elastische basis afgenomen kon worden. De initiële koudwatervrees voor de cloud ligt inmiddels achter ons en vrijwel elke organisatie heeft al applicaties in de cloud draaien of maakt gebruik van een of meerdere SaaS-oplossingen. Een groeiend probleem is echter dat de diverse (populaire) clouds die daarvoor gebruikt worden vaak niet met elkaar communiceren. Omdat bedrijven vaak gebruikmaken van meerdere (soorten) clouds resulteert dit dus weer in silo-vorming.

Cloud Management Platform voor multicloud beheer
Erik Zandboer is Advisory Cloud Platform Specialist bij Dell EMC vertelt tijdens de beurs Data & Cloud Expo over de uitdagingen die het gebruik van verschillende soorten cloud met zich meebrengen. Wat zijn de eigenschappen van de diverse clouds, waarom zou je voor een bepaalde cloud kiezen en welke mogelijkheden heb je om toch regie te houden over je totale infrastructuur? Hij laat zien hoe een Cloud Management Platform de basis vormt voor een hoog geautomatiseerd multicloud-beheer waardoor je lock-in en silovorming kunt voorkomen.

Schrijf je nu in!
Schrijf je nu gratis in voor een van deze sessies op 1 november of 2 november tijdens de Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs Utrecht.nvme fabrics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.