NVMe Fabrics

Luidt NVMe Fabrics het einde van shared storage in?

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

Enkele jaren geleden waren de meeste netwerk- en storage-professionals zeer content wanneer ze een latency van 20 milliseconden konden realiseren tussen hun storage en hosts. Tegenwoordig komen we pas ons bed uit voor snelheden van minder dan 2 milliseconden en de trend van meer, sneller en beter zet onverminderd door. Over een paar jaar is een latency van nanoseconden de normaalste zaak van de wereld. Hoe gaat NVMe Fabrics daar aan bijdragen?

Tijdens de Data & Cloud Expo verzorgt Raymond Delorme, storage architect bij Dell EMC, een sessie over NVMe Fabrics.nvme fabrics

Technologische ontwikkeling staat nooit stil
De spinning disk voor primaire storage is in de meeste datacenters al vervangen door flash disks. Tegelijkertijd worden de interfaces en protocollen, zoals SATA en SAS, waarmee de data aangesproken en verwerkt langzaam maar zeker vervangen door NVMe Fabrics waarmee nog hogere snelheden gerealiseerd kunnen worden en het uiterste wordt gehaald uit de communicatie met grotere, razendsnelle SSD’s.

De ontwikkeling van technologie gaat echter door. Zo kondigden Intel en Micron in 2015 een geheel nieuwe techniek aan voor niet-vluchtig geheugen onder de naam 3D XPoint (cross point). Een techniek die niet alleen veel een veel sneller werkt, maar ook een significant andere benadering heeft van storage en het verwerken van data in real time. Digitale transformatie in optima forma omdat het een optimaal platform biedt voor real time data analytics, een belangrijke basis voor elke digitale onderneming.

Interactieve sessies tijdens Data & Cloud Expo
Maar in welke technologie moeten storage– en netwerkspecialisten de komende tijd investeren? Hoe zorg je dat je Future Ready bent wanneer je aan de slag gaat met het ontwerpen en uitrollen van een nieuwe storage-architectuur?

Tijdens twee interactieve sessies neemt Raymond Delorme, storage architect bij Dell EMC je mee in de wereld van NMVe over Fabric, SAS, SCSI en PCI. Hij geeft een blik in de toekomst van storage-netwerken en bepaalt samen met het publiek welke technologie, interfaces en protocollen de toekomst hebben vanuit zowel technisch als economisch perspectief. Gaan we afscheid nemen van SAS? Presteert elke workload het beste op hyperconverged systemen en…. betekent NVMe Fabrics het einde van shared storage…?

Schrijf je nu in!
Schrijf je nu gratis in voor een van deze sessies op 1 november of 2 november tijdens de Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs, Utrecht.nvme fabrics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.