dell emc forum

Drie vragen aan Aaron Chaisson, keynote-spreker tijdens het Dell EMC Forum 2017

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

Op woensdag 6 december 2017 vindt in De Fabrique in Maarssen weer het Dell EMC Forum plaats. Een dag boordevol inspirerende keynotes, breakout-sessies en uitgelezen momenten om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken met peers. Dell EMC organiseert deze conferentie samen met een groot aantal partners waarmee ze invulling gaan geven aan het thema van het evenement: Realize. machine learning

De openingskeynote op het Dell EMC Forum wordt dit jaar verzorgd door Aaron Chaisson, Vice President of Portfolio Messaging and Competitive Intelligence van Dell EMC. In aanloop naar het het evenement legden we Aaron een aantal vragen voor over zijn rol binnen Dell EMC en wat hij voor ons in petto heeft tijdens het Dell EMC Forum op 6 december.

Aaron, jouw rol is Vice President of Portfolio Messaging and Competitive Intelligence van Dell EMC. Wat houdt dat in? En als we dat koppelen aan het thema ‘Realize’… wat realiseer je bij het bedrijf en bij klanten?

Het is iets langer dan een jaar geleden dat Dell en EMC besloten samen verder te gaan en de grootste IT vendor te worden die klanten door hun gehele digitale transformatie kan leiden. Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream en VMware vormen nu samen Dell Technologies. Wij hebben een duidelijke visie op hoe we klanten daarbij willen helpen. Het is mijn specifieke rol om klanten, partners en de industrie in zijn geheel te laten zien wat de kracht is van de gecombineerde onderdelen binnen Dell Technologies. Ik breng veel van mijn tijd door bij ‘traditionele’ organisaties die wij helpen bij het realiseren van hun transformatie. Ik praat dan vooral met het c-level over digitale transformatie, workforce transformation en de rol van beveiliging daarin. Samen ontwikkelen we een langetermijnvisie op deze belangrijke thema’s.

Digitale transformatie raakt elk aspect van een organisatie. Wat zijn volgens jou de eerste stappen die een organisatie moet nemen om te transformeren?

Een belangrijk kenmerk van de transformatie waar wij hier mee te maken hebben, is dat het tijd kost om van de ene situatie in de andere (gewenste!) te geraken. Daarom is het goed een stappenplan te maken zodat u regisseur blijft over het proces.

  1. Een eerste, zeer belangrijke stap in dit proces is dat u bepaalt wat u wilt bereiken met digitale transformatie. Dat lijkt een no-brainer, maar mijn ervaring is dat niet elke organisatie dat van tevoren goed in kaart heeft gebracht. Welke business value moet worden behaald, welk IT-model past daarbij en welke emerging technologieën helpen om dat doel te bereiken? Is dat IoT? Real time data analytics? Alles is mogelijk, maar zorg ervoor dat het einddoel duidelijk is.
  2. Een volgende stap is zorgen dat u genoeg geld heeft om uw digitale transformatie te kunnen bekostigen en kunt blijven innoveren. Het is bekend dat de meeste CIO’s vooral moeten besparen en niet zozeer investeren. Het geld voor de transformatie moet ergens vandaan komen. Zorg dat dat geld er komt en dat de belangrijkste stakeholders ervan overtuigd zijn dat het een juiste investering is. Zo voorkomt u dat u halverwege het proces in de knel komt vanwege beperkte financiële resources.
  3. Een derde belangrijke stap is dat u ook tijdens de transformatie de nodige aandacht moet geven aan de bestaande processen en systemen. Een organisatie is geen rups die zich tijdelijk in zijn cocon terugtrekt om vervolgens volledig getransformeerd ten tonele te verschijnen. De digitale transformatie gebeurt ‘on the job’. Die aandacht moet vooral ook uitgaan naar de mensen die die processen beheren en tegelijk moeten transformeren. De meeste mensen staan van nature niet te springen om te veranderen. De ‘soft side’ van de digitale transformatie wordt nog wel eens onderschat, neem die kennis mee in uw plannen.

Welke drie punten moeten de mensen straks onthouden na jouw keynote?

  • Punt één: Technologie verandert echt in razend tempo en het verandert complete industrieën. Ook de industrie waarin u werkt. Misschien is dat nu nog niet merkbaar, maar dat zal absoluut snel gebeuren!
  • Punt twee: Ga op zoek naar een betrouwbare partner die u kan helpen bij het maken van plannen voor en het daadwerkelijk realiseren van digitale transformatie. Dell Technologies helpt organisaties bij alle aspecten van digitale transformatie: van producten tot consultancy en zelfs het financieren daarvan. Dell Technologies is het enige bedrijf ter wereld dat dit op dit niveau kan realiseren.
  • Punt drie: Of u nu aan het begin van uw digitale transformatie staat, of al enige tijd onderweg bent, Dell Technologies kan op elke moment inspringen om u verder te helpen. Wij hebben de ervaring, de mensen en de oplossingen.

Registreer vandaag!
Bent u benieuwd hoe Dell EMC u kan helpen bij het realiseren van uw digitale transformatie? Meldt u zich dan vandaag nog gratis aan voor het Dell EMC Forum. We zien u graag op 6 december 2017 in De Fabrique in Maarssen!
machine learning

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.