De 5 belangrijkste redenen waarom u EMC Forum 2012 niet moet missen

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Het EMC Forum vindt dit jaar plaats op dinsdag 11 september in Spant in Bussum.  Het thema is transformatie. Aan het woord komen diverse inspirerende sprekers die vertellen hoe transformatie hen persoonlijk verder heeft gebracht of hoe transformatie heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Het EMC Forum is dé gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en om te netwerken met vakgenoten. Daarnaast bieden we diverse demo’s, partnerpresentaties en technische trainingen door EMC-engineers in de vLabs om kennis op te doen. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen waarom u zich zou moeten […]
Lees meer »

Denk Out of the Box op EMC Forum!

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

In deze tijd van de cloud zie je dat steeds meer IT-intelligentie verdwijnt uit de traditionele storage box. Waar voorheen de software om de opslagschijven te beheren en managen en andere bewerkingen uit te voeren op de data, nog in de box zat, is het nu logisch dat we een (groot) deel van die intelligentie definitief verplaatsen. Bijvoorbeeld naar het netwerk – een node – of naar een centrale virtuele server van waaruit men een hele verzameling storage boxen aanstuurt. De software gaat ‘Out of the Box’ en de feitelijke opslag wordt weinig meer dan een domme schijven of eenvoudige flashdisks.

Zo’n tien jaar geleden zagen we die trend al aankomen en organiseerden we ons eerste ‘Out-of-the-Box” event in Nederland. Een bijeenkomst waar […]
Lees meer »

[video] Hans Middelburg nodigt u uit voor het EMC Forum

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Op 11 september vindt het EMC Forum plaats in ‘t Spant in Bussum. Het thema is transformatie. In onderstaande video nodigt Hans Middelburg, country manager van EMC Nederland, u van harte uit om hier bij te zijn en inspiratie op te komen doen voor de transformatie van uw organisatie.

Wilt u erbij zijn? Registreren voor het event kan via deze link.

[…]
Lees meer »

De transformatie van informatie naar hardware

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

3D-printen staat volop in de belangstelling.  Echter de fantasie over het snel kunnen kopiëren van 3D-voorwerpen bestaat al lang. Ik herinner me uit mijn jeugd dat in de Donald Duck de uitvinder Willie Wortel al zulke apparaten had gemaakt. Als je er een voorwerp instopte, kwam het er op een andere plaats als een volledige kopie weer uit. Vooral rijke Dagobert zag direct de mogelijkheden om op die manier snel munten bij te maken. Maar nu het werkelijk mogelijk wordt op goedkope wijze driedimensionale producten te kunnen maken en namaken, creëert dat direct een aantal vragen. Mogen we zomaar alles namaken? Of zelfs gewoon maken?

Datamodellen
De meesten hebben de […]
Lees meer »

Thuiskopievergoeding ook voor de cloud?

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Afgelopen week las ik een artikel van ICT-office over de formeel nog steeds bestaande ‘thuiskopievergoeding’.  Een regeling uit de vorige eeuw toen langspeelplaten en singles nog populair waren.  In de jaren 70 van die eeuw – zo’n 50 jaar geleden – werd de cassetterecorder populair en velen kopieerden hun platen op die cassettes om deze draagbaar mee te nemen in hun Walkman.  Een soort iPod ‘avant la lettre’ dus.

Daarnaast ontstonden platen-uitleenwinkels waar je een langspeelplaten voor enkele dagen of weken kon lenen.  En prachtige wijze dus om goedkoop al je hits op een blanco cassette te kopiëren.  Begrijpelijk dat de artiesten dit met lede ogen aanzagen omdat hun auteursrec […]
Lees meer »