De techniektroonrede

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Vorige week las onze Koningin in de Ridderzaal de jaarlijkse troonrede voor. Midden in de Kondratieff winter, waarin onze economie zich dit decennium bevindt, zijn bezuinigingen en het ‘even wat minder hebben’ aan de orde van de dag. Maar als de financiële schulden, die we de afgelopen decennia hebben opgebouwd, over enkele jaren werkelijk zijn afgelost, zal ook de economie zich weer herstellen.

Dat gebeurt immers al eeuwen in herhalende economische golfbewegingen. Maar nieuwe groei van een economie is altijd gebaseerd op de dan ter beschikking staande techniek. Die zorgt ervoor dat er vaardigheden en middelen zijn om nieuwe economische activiteiten te ontplooien. Zonder techniek zijn er weinig mogelijkheden tot economische activiteit en handel en staat alles stil!

Vernuftige ontwerpen
Een aantal weken voor de ‘echte’ troonrede las de heer Van Pernis, voorzitter van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs KIVI NIRIA, de […]
Lees meer »

‘3 vragen aan’ Miles Hilton-Barber

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

‘The only limits in your life are those you accept yourself’. Dit is het levensmotto van Miles Hilton-Barber. Hij is een blinde avonturier die zijn visuele handicap niet ervaart als een beperking. Zo bestuurde hij al een rallyauto, een vliegtuig en beklom hij de Himalaya. Tijdens EMC forum had hij voor de aanwezigen een inspirerend betoog. Ik sprak hem daarna over zijn visie op transformatie.

Wat betekent transformatie voor u persoonlijk?
Voor mij gaat transformatie om de realisatie dat we allemaal geweldige mensen zijn met onbegrensde groeimogelijkheden. Zo kunnen we groeien van een timide, onzekere mens naar een hele a […]
Lees meer »

De VS werken hard aan hun Digitale Overheid

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Onlangs stuitte ik op een interessante blog van de Amerikaanse Federal CIO, Steven VanRoekel. Een enigszins Nederlands klinkende naam, maar geboren in Iowa. Hij werd vorig jaar augustus benoemd als de opvolger van Vivek Kundra, die twee jaar eerder als eerste in de nieuwe functie van Federal Chief Information Officer werd aangesteld.

President Obama heeft de afgelopen jaren duidelijk de ontwikkeling van een goede ICT-infrastructuur in de VS gestimuleerd. In september 2009 presenteerde hij een verstrekkend langetermijnbeleid voor brede inzet van cloudtechnieken bij de Amerikaanse overheid. Daarbij werd tevens veel aandacht gegeven aan het groener maken van de digitale overheidsinfrastructuur.

[…]
Lees meer »

Wat betekent transformatie voor partners en klanten van EMC?

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Transformatie is de drijvende kracht achter veranderingen die zowel de business, de organisatie als de mensen daar achter verder kunnen helpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan transformatie naar de cloud en het benutten van de mogelijkheden van Big Data. Er ligt een wereld aan kansen. EMC ondersteunt klanten en partners bij het pakken van deze kansen. Op het EMC Forum vorige week in Bussum hebben we een aantal partners, relaties en klanten gesproken over wat transformatie voor hen, hun organisatie en business betekent. In deze video is het resultaat te zien.

[…]
Lees meer »

Is de IT-afdeling klaar voor transformatie?

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Eén van de hoogtepunten van het EMC Forum 2012 was het rondetafelgesprek over de gevolgen van transformatie in de IT en de resultaten van het onderzoek dat EMC heeft uitgevoerd naar dit thema. Dinsdag liet ik hiervan al enkele resultaten zien. Ik sprak met Maurice van Veghel, CIO en IT Director bij Sligro Food Group, die dagelijks bezig is met technologische veranderingen binnen zijn bedrijf. Daarnaast schoven Barbara Robidoux, VP Customer Engagement Programs van EMC en Rob Jenkins, Director Advisory Services bij VMware, aan.

Transformatie omarmd
Maurice van Veghel geeft aan dat Sligro als food retailer een traditioneel georganiseerd en vrij conser […]
Lees meer »