Je digitale ik

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Toen dertig jaar geleden de eerste computers op de bureaus verschenen, ontstonden ook de eerste persoonlijke elektronische werkomgevingen. De eerste concepten van Apple en Microsoft speelden daar fantastisch op in met de creatie van een bureaublad op je scherm. Je eerste eigen digitale werkomgeving. Een bureaublad met mappen en applicaties om al je fysieke bureau-werkzaamheden elektronisch te kunnen uitvoeren, waar je data staat opgeslagen op de computer of de externe floppy-disk. Later kwam de USB-stick en dataopslag via een netwerk ‘ergens’ in het datacenter van de organisatie.

De eerste e-mailsystemen ontstonden en we konden onze digitale informatie steeds beter delen en verspreiden. Maar nog wel steeds gebonden aan onze werkplek en de computer die je daarvoor gebruikte. Je informatie moest je altijd met je meenemen en zorgen dat het op de plek was waar je er iets mee wilde doen. Je was zelf verantwoordelijk voor je eigen data-management. Met de komst van de laptop werd de werkple […]
Lees meer »

Video: Hans Timmerman op het Big Data Forum

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Hans Timmerman sprak vorige week op het Big Data Forum in Almere. Naast het artikel dat onlangs verscheen, werd Hans ook nog op camera vastgelegd over de toekomst van Big Data en strategie van EMC. Bekijk hieronder het resultaat.

[…]
Lees meer »

Welkom in de Networked Society

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

De afgelopen honderd jaar hebben we heel wat telecom-netwerken uitgerold. Zowel fysiek bekabeld als virtueel via de ether. Zo’n honderd jaar geleden waren de eerste radio-uitzendingen via de ether en niet lang daarna ontstond ook een kabelalternatief: de radiodistributie. Mensen kregen thuis een kabelaansluiting met vier radiozenders die ze direct op een luidspreker konden aansluiten. In de jaren zestig werd de prijs/kwaliteitverhouding van radio’s steeds beter en met de komst van elektronica werd radio bijna volledig via de ether verspreid. De ‘good old’ radiodistributie stierf een stille dood, mede omdat de kwaliteit en de keuze van het aanbod achterbleven bij de mogelijkheden via de ether. Maar dankzij internet krijgen we nu weer radio via de kabel. Maar wel een andere kabel . . .

Koperen kabels
Vorige eeuw werd Nederland voorzien van koperen telefoonleidingen. Daarnaast ontstonden de Centrale Antenne Installaties (CAI) die per wijk gezamenlijk een TV-antenne geb […]
Lees meer »

De impact van Big Data

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

Hans Timmerman spreekt volgende week dinsdag, 22 januari, op het Big Data Forum in Almere over de toekomst van Big Data en de impact van Big Data op de wereld om ons heen. De organisatie stelde Hans alvast een aantal vragen hierover. Lees hieronder het volledige artikel, dat overigens ook is verschenen op de website van het Big Data Forum.

“Big Data verandert onze manier van werken”
Big Data is een hype. Terecht volgens Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland: “Big Data gaat onze manier van werken veranderen”. Waar software vaak als efficiency gereedschap gebruikt werd, zal het meer en meer een strategische functie krijgen. Dat komt mede door de mogelijkheden die Big Data biedt. “Nu wordt maar een paar procent van alle data geanalyseerd. Als je de juiste informatie uit alle data weet te halen, geeft je dat een voorsprong in de markt”.

Zijn we al klaar voor Big Data?
“Nee. Dat […]
Lees meer »

Big Data in het buizentijdperk

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Ik kwam laatst een blog tegen van Greg Schulz met de titel ’No such thing as an Information recession’. Hierin ging hij in op het feit dat de economie sinds het begin van de 21ste eeuw al enkele recessies heeft gekend, maar dat de groei van data en informatie ook tijdens die recessies onverminderd aanhield. Daarnaast memoreert hij dat niet alleen mensen steeds langer leven, maar ook data steeds langer bestaat. We moeten steeds meer data langer opslaan. Vroeger werd data meestal minder waard als het ouder werd. Die tijd lijkt deels voorbij. Oude data wordt in sommige gevallen zelfs steeds meer waard.

De Big Data-uitdaging is om uit bestaande data nieuwe inzichten te genereren. Daarbij is het na een data-analyse steeds minder de gewoonte de geanalyseerde data weg te gooien. Het blijkt dat als men jaren later dezelfde analyse, met nieuwe algoritmes en inzichten, weer uitvoert, er bijna altijd weer nieuwe of aanvu […]
Lees meer »