Waarom sociale netwerken uiteen vallen

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Eens ontwikkelde een college drop-out een applicatie waar hij heel veel gezichten en bijbehorende namen bijeen bracht op een goed toegankelijk internetplatform. De geboorte van Facebook was indertijd ook het ontstaan van vele andere sociale platformen. Elk met een aparte focus of specialiteit. Al snel werd duidelijk dat met al deze persoonlijke informatie de verkoop van gepersonaliseerde advertenties mogelijk werd. De kern van het Facebook-concept was dat iedereen op hetzelfde platform bij elkaar kwam, dat op dat ene platform alle informatie werd verzameld voor advertenties die daarna weer op datzelfde platform werden geplaatst. Iedereen en alles op dezelfde plaats.

[…]
Lees meer »

The Second Machine Age: De wereld na het Internet of Everything

2 comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland

Stel dat IoT, het ‘Internet of Things’, slechts een tussenstap is naar een wereld van sociale media van machines. Waar machines, net zoals wij, elkaar op het internet opzoeken en allerhande informatie met elkaar gaan delen. Op eigen initiatief. En elkaars – en onze – metadata delen in centrale repositories. […]
Lees meer »

3 vragen aan Rashmi Knowles

No comments »
AUTHOR:
Redactie Dell EMC
CATEGORIES:

Volgende week donderdag 24 april vindt de RSA Security Summit plaats in Amsterdam. Tijdens dit evenement worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en voor het managen van risico’s besproken. Rashmi Knowles, RSA Chief Security Architect, is een van de sprekers. Wij stelden haar alvast drie vragen over een aantal actuele onderwerpen.

[…]
Lees meer »

Public clouds? Bezint eer ge begint!

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Het woord rekencentrum dateert uit de beginjaren van de computer, net zoals het oorspronkelijke woord rekenaar. Het woord rekencentrum komt nog steeds voor in namen van bekende organisaties als SARA, de Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam, dat sinds kort SURFsara heet.  […]
Lees meer »

Invasie van sensoren in ons digitale universum

No comments »
AUTHOR:
CTO Dell EMC Nederland
CATEGORIES:

Wist u dat u als gezin per jaar zoveel data produceert, dat u er 65 iPhones van 32GB helemaal mee kunt vullen? En dat men verwacht dat dit aantal in 2020 zal oplopen naar 318 iPhones? Onze productie van data blijft maar stijgen, een verdubbeling elke twee jaar. En met zijn allen creëren we een digitaal universum om ons heen dat vorig jaar uit ruim 4 biljoen gigabytes (4,4 zettabytes) bestond. Dat is een 4 met 12 nullen. Een voor normale mensen niet meer te bevatten hoeveelheid.

[…]
Lees meer »